Wie ben ik

Mijn naam is Monica Wagner.

Al mijn hele leven lang heb ik affiniteit voor muziek. Vanaf kleins af aan begon ik met het spelen van piano en al snel was ik nieuwsgierig naar alle andere muziekinstrumenten. Muziek is in de loop der jaren mijn passie geworden. En van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Perspectief In-Zicht is hier het resultaat van. In onderstaand stuk lees je meer over mijn carrière achtergrond.

In mijn jarenlange klinische en ambulante praktijkervaring binnen de forensische psychiatrie, heb ik samen met een psychotherapeut een contextuele en systemische therapie via muziek ontwikkeld. Daarin wordt gewerkt met muzikale klankopstellingen, sculpturen en muzikale dialogen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als docent, studieloopbaanbegeleider. Daarnaast ben ik sinds 2010 werkzaam als coach, supervisor en praktijkcoördinator op de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) voor de opleiding vaktherapie muziek (toenmalige Creatieve therapie muziek). Naast de TBS /GGZ ervaring en de HAN werkzaamheden, heb ik mij in de loop van de afgelopen jaren ook steeds meer gericht op de preventieve zorg en het mobiliseren van het zelfherstellend vermogen, emotieregulatie en stressreductie.

In 1987 heb ik Pedagogiek gestudeerd aan de Universiteit in Düsseldorf en in 1992 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut met een NLP en TA specialisatie. Daarna voltooide ik in 2002 de studie docent muziek aan het conservatorium in Arnhem. In 2010 heb ik de Supervisie & Coaching opleiding gedaan in Amsterdam. En in 2015 haalde ik mijn Mastertitel in Coaching en Psychologie met het onderwerp ‘Het verbeteren van het zelfreflectie vermogen door het inzetten van muzikale sculpturen’.

Sinds 2011 ben ik lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie & Coaching (LVSC) en sta ik geregistreerd in het beroepsregister van de LVSC. Ook ben ik sinds 2019 lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV) en daarmee houd ik mij aan de VIV-praktijkcode en ethische code. De VIV is als enige beroepsvereniging ISO-gecertificeerd en in het bezit van het KIWA-Keurmerk Complementaire Zorg.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven