Muziektherapeutische coaching

Muziektherapie is een professie in de reguliere gezondheidszorg. Onder reguliere gezondheidszorg wordt gezondheidszorg verstaan die door de overheid wordt georganiseerd en op medische wetenschappen steunt. In muziektherapie worden muzikale interventies binnen een therapeutische relatie ingezet om individuele doelstellingen van cliënten procesmatig te verwezenlijken. De behandeldoelen liggen op emotioneel, gedragsmatig, sociaal, cognitief, neurologisch, fysiologisch en/of motorisch gebied.

Perspectief In-Zicht biedt een unieke vorm van kortdurende muziektherapeutische coaching aan. Dit is vooral gericht is op preventieve en kortdurende zorg, waarin de cliënt vooral leert om zijn/haar zelf herstellend vermogen, innerlijke kracht en vitaliteit weer te (her) ontdekken en opnieuw te verankeren.

Kortdurende muziektherapeutische coaching verschilt van actieve en receptieve muziektherapie, doordat coaching meer gericht is op het sneller en makkelijker realiseren van doelstellingen. Hierbij word je ondersteunt door de coach, die jou gedurende dit leerproces begeleidt. Muziektherapie gaat dieper in op persoonlijke obstakels in het leven en hoe je hiermee kunt omgaan.

Perspectief In-Zicht biedt een unieke geïntegreerde coachingsaanpak aan vanuit de kracht van de systemische muziektherapie, waarin gewerkt wordt met elementen vanuit de systeemtherapie, psychodrama en oplossingsgerichte therapie. De muzikale parameters en de ‘muzikale dialogen’ worden als metafoor voor intermenselijke relaties ingezet en tot klank gebracht.

Vragen? Mail dan naar info@perspectief-inzicht.nl of bel naar: 0646222071.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven